O podjetju

Huawei je v svetu priznana in uveljavljena blagovna znamka z več kot dvajset letno tradicijo. Glavni in najbolj prepoznavni produkt so prenosni Wi-FiLTE in USB modemi, katerih tržni delež po prodaji v svetovnem merilu predstavlja več kot 50%. V zadnji četrtini leta 2013 se je podjetje usmerilo v proizvodnjo pametnih mobilnih telefonovusb modemov in storitev v oblaku, bazne postaje za mobilne operaterje pa so gonilo in glavni produkt podjetja, saj so vodilni v LTE tehnologiji.

Z vstopom na trg mobilne telefonije, je svoj delež na trgu začela sunkovito zviševati in ob koncu leta 2015 znašel na 3. mestu po prodaji pametnih mobilnih telefonov v Svetu – takoj za velikanoma Apple in Samsung.

Huawei je mednarodno podjetje s sedežem v Shenzenu na Kitajskem, ki pa ima svoje razvojne centre raztresene po vsem svetu – 16 centrov za raziskave in razvoj je lociranih v ZDA, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in Kitajski. Vseh šestnajst razvojnih centrov razvija opremo, ki jo najdete v vsakem mobilnem telefonu Huawei – razvijajo in izdelujejo celo lastne procesorje in baterije, ki veljajo med najbolj naprednimi v branži.

Njihova lestvica mobilnih telefonov se razteza od najbolj osnovnih pametnih mobilnih telefonov za vse, ki vstopajo v svet pametnih mobilnih telefonov pa vse tja do vrhunskih paradnih modelov, ki uvajajo novo tehnologijo in postavljajo nove standarde v svetu pametnih telefonov.
V letu 2015 je na slovenski trg prišla tudi dolgo pričakovana znamka Honor, ki je sestrska znamka podjetja Huawei in se ponaša z dostopnimi cenami in vrhunsko tehnologijo.

V Huawei je svoje razvojne centre usmeril v razvijanje novih tehnologij, ki premikajo meje tudi pri razvijanju pametnih urtablic in vseh vrst dodatkov, ki s svojim dizajnom napovedujejo nove trende v zabavni elektroniki.

Svojo podporo aktivnemu življenjskemu slogu izkazuje tudi s sponzorstvi v športu, med drugim tudi največjih nogometnih klubov kot so ArsenalGalatasarayAtletico Madrid,Borussia DortmundPSG – Paris Saint-Germain, Benfica in mnogi drugi.

Za informacije pišite na: info.huawei@bigbang.si